Tjäna pengar på din musik

Visst vore det häftigt att kunna tjäna pengar på sin egen musik? Det är fullt möjligt. Att vara musiker är för många otroligt givande, men tyvärr kan det vara en mycket osäker karriär, åtminstone om man tänker på den ekonomiska biten. För att du ska kunna tjäna mycket pengar på din musik måste du först se till att slå igenom, men hur lyckas man med detta och hur ska man klara sig ekonomiskt tills den dag som man lyckas?

Så kommer du igång

Det finns flera olika sätt att gå tillväga för att tjäna pengar på sin musik, men för de allra flesta så är den första och största inkomstkällan konserter. Konserter och shower kan man ställa upp i även om man inte har något skivkontrakt i dagsläget och det snabbaste sättet brukar vara att vända sig till pubar och restauranger där live musik spelas. Det finns många fördelar med att låta konserterna vara styrande i början. Ju fler som ser dig, desto fler kommer också att få upp ögonen för dig och din musik. Förutom att du skaffar dig ett skara med lyssnare så finns det också en chans att ett skivbolag kommer att upptäcka dig.

Andra sätt att gå tillväga är genom att använda sig av internet. På hemsidor som Instagram och YouTube kan du ladda upp din musik bara genom att skapa dig ett eget konto. Båda sidorna är mycket enkla att använda sig av, kostnadsfria och har otroligt många besökare varje dag, minut och sekund. Med hjälp av så kallade hashtags kan du också lättare få människor att hitta till din sida.

Klara dig ekonomisk fram till ditt genombrott

Det kan ta mycket lång tid innan man lyckas slå igenom som musiker och det krävs mycket hårt arbete för otroligt lite betalt, även här talar vi främst om hur det är i början. Under tiden som man försöker slå igenom kan ekonomin bli väldigt påfrestad. Man vill lägga så mycket energi som möjligt på att skapa musik, samtidigt som man måste ha råd att betala räkningar.

Ett bra sätt att få ner kostnaderna under denna period är genom att t.ex. byta elleverantör. Ett företag som är mycket uppskattat är exempelvis Göta energi, som med sina låga priser har blivit en stor favorit. Har du många småskulder och krediter så kan du försöka se till att samla dessa så fort som möjligt. Att samla lån är mycket vanligt och något som höjer din kreditvärdighet väldigt mycket. Du får dessutom mer pengar över i din plånbok.

Skulle det vara så att du inte får pengarna att gå ihop kan det vara dags att titta på ett extra jobb. Varför inte jobba extra på den där krogen som du så gärna vill spela på? Om du har fått in foten är det lättare för dig att få en möjlighet att spela på lördagskvällen.