Här hittar du gratis musik

Tack vare internet finns idag flera möjligheter att lyssna på musik utan att betala en krona. Det handlar dessutom inte om enstaka låtar, utan om stora mängder musik att välja mellan, i alla genrer man kan tänka sig.

Ett av de mest populära sätten att lyssna på gratismusik är Youtube. Youtube är i första hand en videosajt, men eftersom en stor mängd musikvideor läggs upp där finns också möjligheten att använda sajten som musikspelare. Detta gäller särskilt eftersom det är möjligt att skapa egna spellistor på Youtube, vilket gör att man kan plocka ihop sin egen favoritmix av musik, och sedan enkelt ha tillgång till den via ens konto på sajten.

smartphone-1283016_960_720Annars är ett av de mest populära sätten att lyssna på musik idag Spotify, där man genom att skapa ett konto kan streama musik. Utbudet på Spotify är svårmatchat, och om man vill ha tillgång till det stora utbudet gratis är det möjligt, men bara med vissa begränsningar. Med ett gratiskonto på Spotify kan man till exempel bara lyssna via en dator, inte i mobilen. Man kan inte heller lyssna ett obegränsat antal gånger på samma låt. Dessutom måste man stå ut med att det då och då spelas reklam mellan låtar. Om man är villig att kompromissa på dessa sätt är dock detta en av de bästa metoderna att få tillgång till en stor mängd av den senaste musiken gratis.

Vissa musiksajter, till exempel Last.fm, erbjuder också enstaka låtar gratis för nedladdning. Fördelen med detta är att man efter nedladdning har tillgång till låten även offline. Nackdelen är naturligtvis att utbudet är mycket begränsat jämfört med Youtube och Spotify.

Om du trots att det finns många möjligheter att lyssna på gratis musik ändå vill ha tillräckligt med pengar för att kunna köpa musik om du vill, kan du underhålla dig själv med att spela på Megalotto.com. Förutom att det roligt har du nämligen då också en chans att vinna mycket pengar.