Den sensuella musiken

Musik, denna fantastiska konstart som följt med oss människor sedan tiderna begynnelse och som är en så stor del av våra liv. Musiken finns där i bakgrunden vid många av de stora händelserna i våra liv och kommer alltid vara förknippad med just den händelsen. Som när man dansade sin första nervösa tryckare med den snyggaste personen på hela skolan i mellanstadiet. Eller låten som peppade en att äntligen skicka den där lappen om att vara ihop mellan bänkarna. Eller varför inte låten som spelades när man fick sin första kyss.

Många par har sin alldeles speciella låt, låten som får en att tänka på varandra, som gör en svag i knäna, som skickar en upp på rosa fluffiga moln. Och det är kanske inte så konstigt att musik har just den effekten på oss med tanke på att musik stimulerar hjärnan på samma sätt som till exempel sex. Musik sätter igång vårt belöningscentrum och kan vara en stark igångstartare när det är dags för lite mer sensuella aktiviteter.

Vad som anses vara sensuell musik är nog olika från person till person, men att musik hjälper till vid den sensuella akten är många överens om. Burlesque och pole dance använder sig mycket av musik för att förhöja njutningen av sina dansnummer, något som man absolut kan ta med sig hem till sovrummet. Varför inte sätta på en låt när det väl är dags att ta av sig kläderna? Dra ut på njutningen genom att röra dig sensuellt för din partner medan plagg efter plagg försvinner. Få din partner att längta lite extra efter dig. Känns dans som ett för stort steg så kan musiken alltid bara finnas där i bakgrunden. Musiken kan förhöja akten ändå och kanske finns det annat att testa, sexleksaker eller några speciella kläder – eller kanske bara en ny ställning?

Några av musikens mest sensuella genrer är nog ändå R’n’B och soul. Artister som Marvin Gaye och Barry White – bara för att nämna några – är kända för sin sensuella musik och har refererats till i filmer, tv-serier och nyare låtar. Nyare artister som John Legend, Beyoncé och Adele spelas varma i många listor med kärlek som tema.

Ska man dock tala om passion och musik är det svårt att inte prata om de latinska rytmerna. Danser som tango, salsa och rumba både lockar och fördöms. Höftrullningar, korta klänningar och bara bröst är en naturlig del av de latinska danserna och det svårt att inte se anspelningar till kärlek, passion och sex under dansen.

Men det finns såklart musik som inte faller in under dessa genrer som kan vara minst lika sensuell – det är helt upp till dig och din partner. Men en sak är säker – musik förhöjer nöjet.